Geplaatst op Geef een reactie

Financiële problemen bij cliënten

Tijdens de landelijke supervisie op 11 januari 2018 gaf Remko Travaille een presentatie over de invloed van schulden bij werknemers op hun arbeidsprestaties en het belang dat werkgevers hebben bij het oplossen van de financiële problemen. Het bedrijf waar Remko werkt, Ping, bemiddelt (op kosten van werkgevers) bij schulden van werknemers.

De link naar ons werk als leefstijlcoaches: financiële problemen kunnen een leefstijltraject moeizaam maken. Vaak is het zinvol om eerst de financiële problemen op te lossen om de impact van onze begeleiding te vergroten. Het is handig om bij een opdracht binnen een bedrijf te overleggen met de werkgever wat je kan doen als je financiële problematiek tegenkomt. We hebben natuurlijk een geheimhoudingsplicht, dus mogen zelf niet terugkoppelen naar de werkgever. Wel kan je de cliënt naar de werkgever verwijzen voor hulp. Ping stemt bij hulpverlening altijd af met cliënten hoeveel ze aan de werkgever mogen vertellen.

Bij individuele trajecten of bij CooL kan het zinvol zijn om je te verdiepen in de werkwijze van de gemeente waarin je werkt bij schuldhulpverlening.

Contactgegevens:
Remko Travaille
Accountmanager
Ping – Persoonlijk financieel advies
Mobiel: 0616 635 330
E-mail:
Website: www.ping.nl
Telefoon: 088 62 62 777

Hieronder een aantal pdf’s met aanvullende informatie over schuldhulpverlening door Ping:

Folder Ping werkgevers
5 stappen naar een financieel gezonde werknemer
Artikel met casus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.